Suroviny:
väčšie údené koleno, 1 bobkový list, 1cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 6 zrniečok čierneho korenia, 3 zrniečka nového korenia, 3 zrniečka borievok, 300 g makarónov, olej, 250 ml kyslej smotany, 1 vajce, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, bazalka
Postup:
Údené koleno uvaríme. Vodu mierne osolíme, pridáme bobkový list, ošúpanú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku v celku, celé čierne a nové korenie a borievky. Varíme na miernom ohni, kým koleno nie je mäkké. Potom ho vyberieme z vody, ešte za tepla oberieme a pomelieme v mäsovom mlynčeku.
V osolenej vode uvaríme polámané makaróny. Uvarené makaróny scedíme, odložíme do misy a pokvapkáme olejom. Pomleté mäso z údeného kolena zmiešame s uvarenými makarónmi, ochutíme soľou, korením a bazalkou. Všetko dobre premiešame a dáme do vymasteného pekáča. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajce a pretlačený cesnak. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 oC na 30 minút.