Cesto:
5 bielkov, 190 g práškového cukru, 190 g mletých vlašských orechov, 2 vrchovaté PL hladkej múky
Krém:
60 ml mlieka, 5 žĺtkov, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g mäkkého masla
Poleva:
1 Decor citrónová poleva v prášku
Postup:
Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne za stáleho miešania pridávame cukor a ušľaháme tuhú hmotu.
Orechy s múkou dobre zmiešame a opatrne ručne vmiešame do vyšľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 oC asi 20 minút.
Po upečení plát ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť.Mlieko, žĺtky, cukor a vanilínový cukor zmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z masla vymiešame penu. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom ušľaháme na najvyššom stupni do krémovej konzistencie.
Vychladnuté upečené prúžky cesta oddelíme od papiera, potrieme krémom a zložíme do rezu. Dáme na 2 hodiny vychladnúť do chladničky.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rezy natrieme. Keď poleva stuhne, rezy nakrájame.