Suroviny:
900 g nízkotučného tvarohu (150 g + 750 g), 750 g marhúľ, 60 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, nastrúhaná citrónová kôra, 5 lyžíc oleja, 4 vajcia, 5 lyžíc mlieka, 320 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 175 g práškového cukru, 50 g zmäknutého masla + trochu na vymazanie plechu, 1 balíček vanilkového pudingu, 20 g nasekaných pistáciových orieškov
Postup:
Do misy dáme 150 g tvarohu, kryštálový a vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, olej, 1 vajce, mlieko a všetko dobre premiešame. Potom do misy preosejeme múku s kypriacim práškom a vymiešame cesto. Umyté marhule rozpolíme a vyberieme kôstky. Na plnku vymiešame v miske práškový cukor s maslom a 1 vajcom. Potom do zmesi pridáme ďalšie 2 vajcia, 750 g tvarohu a pudingový prášok a všetko spolu premiešame. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť asi 30 x 40 cm. Plát cesta preložíme na vymastený plech. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku, povrch uhladíme stierkou a navrch poukladáme marhule. Pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre pri teplote 175 oC. Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme nasekanými pistáciami.