Suroviny:
30 g čerstvého zázvoru, 1 PL medu, 2 PL pomarančovej marmelády, 2 PL oleja, 6 PL sójovej omáčky, 4 kačacie stehná, 3 pomaranče, 1 PL sezamových semienok, listy šalátu na ozdobenie
Postup:
Zázvor olúpeme a najemno nastrúhame do misky. Pridáme med a pomarančovú marmeládu. Prilejeme olej so sójovou omáčkou a všetko premiešame. Kačacie stehná očistíme a naložíme do marinády. Dáme do chladničky na celú noc odležať. Na druhý deň stehienka zabalíme (spolu s plátkami neolúpaných pomarančov a marinádou) po jednom do alobalu a na grile necháme asi 40 minút piecť. Počas pečenia balíčky obraciame. Stehienka vybalíme z alobalu, posypeme sezamom a kožou naspodok vrátime na gril. Pečieme ich, kým koža nie je chrumkavá. Podávame so šalátom.