Suroviny:
450 g alijašskej tresky, olej, 1 cibuľa, hladká múka, 150 g ryže, 1,2 dl kyslej smotany, citrónová šťava, mletá sladká červená paprika, grilovacie korenie, korenie na ryby, vývar
Postup:
Plátky ryby osolíme, okoreníme korením na ryby a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme v hladkej múke, do ktorej sme pridali mletú sladkú červenú papriku s grilovacím korením a prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Opečené ryby vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme premytú ryžu, premiešame, podlejeme vývarom a pod pokrievkou podusíme do polomäkka. Ryžu preložíme do olejom potretej zapekacej misy a dáme na ňu opečené plátky ryby. Prelejeme kyslou smotanou a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.