Suroviny:
300 g tekvice, 400 g zemiakov, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica nasekaného rozmarínu, 4 vajcia, 300 ml smotany, 1 strúčik cesnaku, 80 g postrúhaného eidamu, vegeta, soľ, mleté čierne korenie, tekvicové alebo slnečnicové semienka na posypanie, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
Postup:
Očistenú tekvicu a zemiaky nakrájame na menšie kocky, osolíme, posypeme rozmarínom a dáme do pekáča. Pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 190 oC pečieme asi 20 minút.
V miske rozmiešame vajcia, smotanu, roztlačený cesnak a postrúhaný syr. Ochutíme korením a vegetou. Upečenú tekvicu a zemiaky trocha rozpučíme vidličkou a zmiešame s vajíčkovou zmesou.
Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Lyžicou naberieme tekvicovú masu a naplníme ňou asi do štvrtiny otvory vo forme.
Posypeme tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 oC. Necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.