Suroviny:
300 g mletého bravčového mäsa, 1 rožok, mlieko, 1 vajce, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, mletý majorán, strúhanka, čedar, farebné papriky, slovenský biely syr na posypanie, olej na vyprážanie, olivový olej
Postup:
V mlieku namočené kúsky rožka vyžmýkame a dáme do misky spolu s mletým mäsom a vajcom. Osolíme, okoreníme, ochutíme mletou rascou, mletým majoránom a premiešame.
Čedar nakrájame na plátky. Z ochuteného mäsa vyformujeme okrúhle karbonátky. Na jeden dáme kúsok čedaru a prikryjeme ho druhým karbonátkom. Okraje mäsa k sebe pritlačíme, mäso sploštíme, obalíme v strúhanke a vypražíme v panvici na oleji. Farebné papriky osolíme a opečieme na olivovom oleji. Vypražené karbonátky dozdobíme opečenými paprikami a posypeme bielym syrom.