Suroviny:
700 g teľacieho mäsa v celku, 3 cibule, 70 g čerstvého špenátu, olej, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, 100 až 150 ml smotany na varenie, 1 lyžička octu, trochu cukru
Postup:
Teľacie mäso v celku osolíme a opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájané cibule. Vložíme späť opečené mäso, podlejeme vývarom a pod pokrievkou udusíme domäkka. Počas dusenia prilievame vývar. Udusené mäso vyberieme, do šťavy prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a šťavu rozmixujeme. Vrátime späť na oheň, pridáme nadrobno posekané lístky špenátu a povaríme domäkka. Ochutíme octom a cukrom. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme šťavou a podávame s uvarenými cestovinami.