Cesto:
4 vajcia, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 120 g hladkej múky, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 KL kakaa
Plnka:
250 ml kyslej smotany, 100 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček želatínového stužovača, 1 KL rumovej arómy, 2 ks olúpaných vykôstkovaných broskýň
Postup:
Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.
Dve tretiny cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm), vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a kakaovým cestom vyplníme medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 oC asi 12 minút.
Piškótové cesto hneď po upečení vyklopíme na cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto prikryjeme vlhkou utierkou. Na prípravu náplne zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne.
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame. Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, poukladáme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky. Potom koláč zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.