Suroviny:
400 g bravčovej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 150 g mletého bravčového mäsa, 1 žĺtok, mletá sladká červená paprika, sušené bylinky, strúhanka, olej, 1 cibuľa, mäsový vývar, 1 lyžička cibuľovej pasty, petržlenová vňať, smotana na varenie, cestoviny, maizena
Postup:
Bravčovú sviečkovicu vcelku osolíme a okoreníme.Do mletého mäsa pridáme mletú sladkú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, sušené bylinky, žĺtok a trochu strúhanky. Premiešame, ochuteným mäsom po celom obvode obalíme sviečkovicu a prudko opečieme v panvici na oleji. Vyberieme, preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom a dáme zapiecť do rúry. Cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji. Podlejeme vývarom, pridáme cibuľovú pastu a uvaríme. Prilejeme smotanu, zahustíme maizenou, prisypeme petržlenovú vňať a dochutíme. Zapečenú sviečkovicu pokrájame, podávame s cestovinami a omáčkou.