Suroviny:
6 kuracích stehien, 1 cibuľa, korenie na hydinu, cesnakové korenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 3 strúčiky cesnaku, 250 g krájaných paradajok v konzerve, 4 cherry paradajky, olej, sušené oregano, vývar, tymian
Postup:
Kuracie stehná osolíme, posypeme korením na hydinu, cesnakovým korením a prudko opečieme na oleji. Vyberieme z panvice a odložíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme v inej panvici na oleji spolu s plátkami cesnaku a kúskami farebných paprík. Osolíme, pár minút opečieme, pridáme krájané paradajky, rozkrojené cherry paradajky a podlejeme vývarom. Ochutíme sušeným oreganom, lístkami tymianu, mletým čiernym korením a 10 minút podusíme. Zmes rozložíme do zapekacej misy a na ňu uložíme opečené kuracie stehná. Vložíme do vyhriatej rúry a pri miernej teplote zapečieme. Podávame s uvarenými cestovinami.