Cesto:
6 vajec, 120 g cukru, 100 g hladkej múky, 20 g Jemného kukuričného škrobu Gustin, 20 g kakaa
Krém:
3 bielka, 4 zarovnané PL cukru, 150 g mliečnej čokolády, 125 ml smotany na šľahanie, ½ balíčka Smeta- fixu
Na ozdobu:
50 g nastrúhanej čokolády
Na potretie:
3 PL marhuľovej marmelády, 3 PL ríbezľovej marmelády
Postup:
Vajcia zmiešame s cukrom a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so škrobom a kakaom, preosejeme do cukrovej peny a opatrne vmiešame. Cesto rozdelíme na polovicu, nalejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a uhladíme. Oba plechy pečieme zvlášť v rozohriatej rúre pri 200 oC asi 12 minút. Po upečení preklopíme piškótové cesto na cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Oba piškótové pláty priečne rozrežeme a necháme vychladnúť. Dva piškótové pláty potrieme marhuľovou marmeládou a priklopíme namazanou stranou k sebe, dva potrieme ríbezľovou marmeládou a rovnako priklopíme k sebe. Na prípravu krému zmiešame bielka s cukrom a šľaháme nad parou elektrickým šľahačom, kým nevznikne tuhý sneh. Nad parou rozpustíme na malé kúsky nalámanú čokoládu a jemne ju primiešame do snehovej hmoty. Smotanu na šľahanie a Smeta-fix vyšľaháme podľa návodu na obale dotuha a sprudka vmiešame do čokoládovej hmoty. Dve tretiny krému natrieme na piškótový plát naplnený marhuľovou marmeládou a na krémovú vrstvu priložíme piškótový plát naplnený ríbezľovou marmeládou. Vrchnú časť piškótového plátu potrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť na 1 hodinu do chladničky a pred servírovaním rozkrájame na kocky.