Cesto:
6 vajec, 10 lyžíc vlažnej vody, 7 lyžíc práškového cukru, 8 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, hrsť mletých vlašských orechov, 1 lyžica kakaa
Plnka:
marhuľový alebo višňový džem, 500 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovača šľahačky, čokoláda na zdobenie
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Vlažnú vodu postupne pridávame k žĺtkom a šľaháme ich dopenista. Pridáme práškový cukor a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec prisypeme orechy a preosiate kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho natrieme džemom. Smotanu so stužovačom vyšľaháme a natrieme na džem. Povrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou a odložíme do chladu.