Suroviny:
600 g bravčovej panenky alebo stehna, 4 lyžice oleja, 1 lyžička korenia na grilovanie, 300 g ružičiek brokolice, soľ, 1 červená paprika, 4 väčšie šampiňóny, 250 ml mäsového vývaru, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 1 lyžica sladkej čili omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky
Postup:
Mäso pokrájame na kúsky. Korenie na grilovanie zmiešame s 2 lyžicami oleja, pokvapkáme ním mäso, premiešame ho a necháme 2 hodiny v chlade odležať.
Brokolicu očistíme a krátko sparíme v osolenej vode. Schladíme ju studenou vodou a necháme odkvapkať. Papriku zbavíme semien a nakrájame na kúsky. Šampiňóny rozrežeme na polovice. Mäso zo všetkých strán prudko opečieme a necháme mierne vychladnúť. Striedavo ho s brokolicou a paprikou napichujeme na vlhké špajdle. Na koniec napichneme šampiňón. Ražne krátko opečieme vo výpeku z mäsa, osolíme ich a vložíme do pekáčika. Pečieme pri 180 oC asi 10 minút.
Do panvice po opekaní prilejeme mäsový vývar a necháme ho odvariť. Pridáme rajčinový pretlak, obe omáčky (čili a sójovú), chvíľu varíme a podľa chuti osolíme. Ražne rozdelíme na taniere, podlejeme šťavou a podávame s varenými zemiakmi.