Suroviny:
4 veľké tenké bravčové rezne, 1 viazanička bazalky, hrsť čerstvej trebuľky, 1 mladá cibuľka, 100 g gorgonzoly, 1 lyžica olivového oleja, 150 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté biele korenie, 50 g múky, 2 vajcia, 2 lyžice prečisteného masla, plátky citróna
Postup:
Rezne nerozklepávame, iba ich dôkladne roztlačíme päsťou. Bazalkovú a trebuľkovú vňať umyjeme. Lístky otrháme a posekáme najemno.
Mladú cibuľku umyjeme, očistíme a krehkú zelenú časť rozsekáme takmer na kašu. Syr rozdrvíme vidličkou a vmiešame doň bylinky aj mladú cibuľku. Primiešame olej a 50 g strúhanky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme k syru.
Rezne potrieme syrovým krémom a na okrajoch necháme 1 cm široký pásik nepotretý. Rezne potom preložíme napoly a voľné časti spojíme drevenou špajdľou alebo kovovou ihlicou. Osolíme a okoreníme.
Zvyšok strúhanky, múku a vajcia dáme každé zvlášť na taniere, vajcia zľahka rozšľaháme.Prečistené maslo rozohrejeme. Naplnené rezne obalíme v múke, potom namočíme do vajec a napokon poobraciame v strúhanke, ktorú trochu povtláčame do mäsa. Rezne potom pri strednej teplote vyprážame asi 5 minút z každej strany.