Suroviny na jednu roládu:
maslo na plech, 4 vajcia, 4 lyžice teplej vody, 100 g práškového cukru, štipka soli, 60 g polohrubej múky, 40 g škrobovej múčky, 1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
Plech potrieme maslom, položíme naň pergamenový papier, ktorý takisto natrieme maslom.
Vajcia ušľaháme s vodou, cukrom a soľou tak, aby spenená hmota bola svetlá a jemná. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zmiešame, preosejeme cez sitko do spenenej hmoty a opatrne vmiešame. Cesto nalejeme na pripravený plech a stierkou rozotrieme. Pečieme na strednom rošte v predhriatej rúre. Cesto je upečené, ak je pri dotyku pružné. Ak ho pečieme príliš dlho, pri rolovaní sa láme.
Na pracovnú dosku položíme utierku, ktorá je navlhčená alebo posypaná cukrom a vyklopíme na ňu upečené piškótové cesto. Ihneď ho natrieme lekvárom alebo želé a zrolujeme.
Cesto, ktoré chceme naplniť šľahačkou alebo maslovým krémom, dáme vychladnúť prikryté vlhkou utierkou, aby sa pri rolovaní veľmi nelámalo.
Piškótovú roládu po naplnení pocukrujeme, ozdobíme šľahačkou alebo maslovým krémom a čerstvým ovocím.