Suroviny:
400 g mletého mäsa, 1/8 l smotany, 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 150 g šampiňónov, 3 lyžice masla, 300 g čerstvého špenátu, 2 lyžice strúhaného syra, nastrúhaný muškátový oriešok, 1 lyžica oleja, chilli omáčka, plnené olivy
Postup:
Mleté mäso zmiešame so smotanou, vajcom, strúhankou, soľou a mletým čiernym korením. Z hmoty vyformujeme tri pláty tak, aby sa zmestili do nákypovej formy.
Šampiňóny nakrájame na plátky a krátko osmažíme na troške masla. Špenát očistíme, umyjeme a podusíme vo zvyšku masla. Posolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a zmiešame so syrom.
Vyformované pláty z mletého mäsa navrstvíme do nákypovej formy, medzi na dávame plnku zo šampiňónov a špenátu. Ľahko pritlačíme a potrieme olejom. Pečieme na strednom rošte.
Podávame so zemiakovým pyré a hlávkovým šalátom v jogurtovej zálievke.