Cesto:
1 balenie perníka, 400 ml vody, 120 ml oleja (12 polievkových lyžíc), 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo pikantného džemu (ríbezľového), 3 PL rumu
Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy, 150 g marcipánu, 1 balenie tubičiek na zdobenie
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko ručne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (30 x 40 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 165 oC asi 40 minút.
Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre premiešame dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3 – 4 cm. Vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
Na zdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm a nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.