Suroviny:
400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžičky sladkej smotany, 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate, 2 – 3 plátky šunky, 2 – 3 plátky syra, polohrubá múka, 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky, pol lyžičky grilovacieho korenia, olej na vyprážanie
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou, prilejeme smotanu, premiešame a necháme 15 minút odstáť. Plátky syra so šunkou pokrájame na pásiky. Z ochuteného mäsa vyformujeme guľky a roztlačíme ich na placky. Do stredu dáme pásiky šunky so syrom a zabalíme. Do polohrubej múky pridáme mletú sladkú červenú papriku, grilovacie korenie a premiešame. Zabalené guľky obalíme v ochutenej múke a vypražíme v panvici na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a so šalátom.