Suroviny:
1 kurča (asi 1,2 kg), 1 vetvička rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 1 lyžica mletej sladkej papriky, štipka kajenského korenia, 2 červené papriky, 100 g vykôstkovaných čiernych olív, 100 ml kuracieho vývaru, 2 byľky bazalky
Postup:
Kurča rozdelíme na 6 častí (po 2 stehnách, krídlach a prsiach), umyjeme a osušíme. Lístky rozmarínu otrháme z vetvičiek, cesnak ošúpeme a oboje pokrájame nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej. Vložíme jednotlivé časti kurčaťa a opečieme z oboch strán. Potom ich posypeme rozmarínom, cesnakom, soľou, paprikou a kajenským korením. Prikryjeme a pri miernej teplote pečieme 15 minút. Papriky umyjeme, rozpolíme a zbavíme semien aj vnútrajška. Polovice paprík pokrájame priečne na 8 častí a pridáme aj s olivami k mäsu. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 15 minút. Listy bazalky otrháme od stoniek, pozdĺžne zvinieme a priečne pokrájame na jemné pásiky. Pred podávaním nasypeme pokrájanú bazalku do panvice s paprikou kurčaťom. Podávame s ryžou so šafranom a hlávkovým šalátom.