Suroviny:
200 g nastrúhaných piškót, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g mäkkého masla, 50 g práškového cukru, 100 g čokolády na varenie, 1 bielok, rum podľa chuti
rozpustená čokoláda na ozdobenie (100 g čokolády na varenie, 100 g horkej čokolády, 50 g 100% tuku), celé piškóty pokvapkané rumom, pásiky kandizovanej pomarančovej kôry na ozdobu
Postup:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, bielkom a čokoládou. Primiešame orechy a piškóty, ochutíme rumom a vypracujeme pevnejšiu hmotu. Zabalíme ju do fólie a uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Potom hmotu rozvaľkáme medzi fóliami na hrúbku 1 – 1,5 cm a vykrajujeme štvorce 4×4 cm. Znovu uložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Hornú plochu štvorcov potom namočíme do čokoládovej polevy, do stredu položíme piškóty pokvapkané rumom, ozdobíme ich rozpustenou čokoládou a pásikom kandizovanej pomarančovej kôry.