Suroviny:
3 marhule, 150 g výhonkov zo sójových bôbov (z konzervy), 3 mladé cibuľky, 75 g orieškov kešu, ½ viazaničky petržlenovej vňate, 500 g morčacích pŕs, 3 lyžice oleja, 6 lyžíc mäsového alebo zeleninového vývaru, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Marhule ošúpeme, pokrájame na štvrťky a vykôstkujeme. Výhonky sójových bôbov necháme odkvapkať.
Mladú cibuľku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky aj so šťavnatou zelenou vňaťou. Orechy posekáme nahrubo. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno.Mäso umyjeme a pokrájame na tenké pásiky priečne cez vlákno.
V panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a mäso opekáme za stáleho obracania. Keď sa začne sfarbovať dobiela, vyberieme ho a udržiavame v teple. V panvici rozohrejeme zvyšný olej a pri strednej teplote v ňom opekáme marhule, sójové výhonky, mladú cibuľku, orechy a polovicu petržlenovej vňate, kým cibuľky nie sú intenzívne zelené. Stále miešame.
Vývar, sójovú omáčku, citrónovú šťavu aj mäso premiešame a za stáleho miešania všetko ohrejeme pri vysokej teplote. Ochutíme soľou a čiernym korením, posypeme zvyškom vňate a podávame.