Prísady:
700 g kuracích pŕs, 200 g stoniek zeleru, 2 pomaranče, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kuracieho vývaru, 100 ml smotany na varenie, 2 žĺtky, bylinky
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme ich do misky. Zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Jeden pomaranč ošúpeme, z mesiačikov vyrežeme dužinu a z druhého vytlačíme šťavu. Na panvici rozpálime olej a mäso zo všetkých strán osmažíme. Pridáme zeler, ochutíme soľou, korením a podusíme 10 minút. Potom všetko z panvice vyberieme a dáme do misky. Do panvice s výpekom prilejeme pomarančovú šťavu, vývar, smotanu a povaríme asi 5 minút. Odstavíme, vmiešame rozšľahané žĺtky, pridáme opečené mäso so zelerom, pomarančovú dužinu a prehrejeme. Rozdelíme na taniere a ozdobíme bylinkami. Podávame s ryžou.