4 vajcia, 120 g masla, 180 g práškového cukru, 200 g mäkkého tvarohu, 50 g čokolády na varenie, 50 g vlašských orechov, 60 g polohrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, tuk, hrubá múka
Jahodová pena:
250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 100 g jahodového džemu, jahody na ozdobu
Postup:
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, maslom a tvarohom na penu. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru na pevný sneh. Potom obidve hmoty spojíme, vmiešame nasekané orechy a čokoládu. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.Hotové cesto dáme do pekáča s vyšším okrajom, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 oC asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť v pekáči a potom vyklopíme. Smotanu vyšľaháme s cukrom na šľahačku. Tvaroh vymiešame s cukrom a jahodovým džemom, potom vmiešame šľahačku. Plnku rozotrieme na korpus. Na povrchu vytvoríme ozdobný dekor. Dáme stuhnúť do chladničky, potom nakrájame na rezy a ozdobíme jahodami.