Suroviny:
4 kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, korenie na hydinu, 1 šalotka, 1 malá biela cibuľa, 1 menšia červená cibuľa, 2 lyžice strúhaného ementálu, 2 až 3 vajcia, polohrubá múka, 50 g čerstvých šampiňónov, uvarená ryža, šalát, olej na vyprážanie, 20 g masla
Postup:
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Očistenú šalotku s bielou a červenou cibuľou pokrájame nadrobno, osolíme a necháme 5 minút odstáť. Pridáme rozšľahané vajcia, strúhaný ementál, osolíme, okoreníme, prisypeme polohrubú múku a vymiešame polohusté cesto. Mäso obalíme v múke, v rozšľahanom vajci, v cestíčku a vypražíme v panvici na oleji. Šampiňóny orestujeme na rozpustenom masle. Podávame s uvarenou ryžou, dozdobíme šalátom.