Suroviny:
250 g miešaného ovocia v konzerve (ovocného koktejlu), 150 g drvených kešu orieškov, 300 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 škoricový cukor, 100 g práškového cukru, 125 g hnedého cukru, 150 ml oleja, 3 vajcia, 2 PL mlieka
Poleva:
práškový cukor, 5 PL citrónovej šťavy
Postup:
Konzervované ovocie necháme dobre odkvapkať v site. Oriešky do cesta rozdrvíme v igelitovom vrecku pomocou váľku. Múku, kypriaci prášok do pečiva a škoricový cukor zmiešame a preosejeme cez sito. Pridáme oba cukry, olej, vajcia a mlieko. Prísady najprv dôkladne spracujeme šľahačom a nakoniec ručne vmiešame oriešky a ovocie. Cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 26 cm) a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 oC cca 50 minút. Po upečení vyberieme koláč z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.