Suroviny:
1 lyžica slnečnicového oleja, 1 kg hovädzieho mäsa z pleca, soľ, mleté čierne korenie, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 300 ml vody, 2 lyžice jablčného octu, 2 lyžice worcesterskej omáčky, 1 lyžica dijonskej horčice, 50 g hrozienok
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 oC. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej. Do mäsa votrieme soľ aj čierne korenie a opečieme ho v horúcom oleji z oboch strán. Potom ho vložíme do hrnca na dusenie, uzavrieme a odložíme nabok. Cibuľu s cesnakom ošúpeme, pokrájame na kocky a opražíme v horúcom oleji. Primiešame vodu, ocot, worcesterskú omáčku, horčicu, hrozienka a pri miernej teplote necháme zovrieť. Prevarenou zmesou polejeme mäso. Mäso v hrnci prikryjeme a v horúcej rúre dusíme asi 2 hodiny pri 160 oC domäkka. Pečienku položíme na dosku a necháme odstáť asi 10 minút. Medzitým z hladiny vypečenej šťavy odoberieme prípadný tuk. Mäso pokrájame na plátky a podávame poliate vypečenou šťavou.