Cesto:
200 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, štipka soli, 120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta:
2 – 3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká, ½ škoricového cukru
Plnka a obloženie:
750 g mäkkého tvarohu, 40 g Solamylu, 120 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, trochu nastrúhanej citrónovej kôry, 3 žĺtky, 3 bielky, 4 – 5 menších jabĺk, ½ škoricového cukru
Postup:
Suroviny na cesto v mise ručne premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu. Dve tretiny cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno tortovej formy s priemerom 26 cm. Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy.
Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.Suroviny na plnku okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
Olúpané jablká nakrájame na osminky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180 – 190 oC asi 65 – 70 minút.
Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Pomocou noža oddelíme od okraja formy a servírujeme. Uchovávame v chlade.