Cesto:
100 g práškového cukru, 5 vajec, 130 g hrubej múky, pol vrecka kypriaceho prášku
Krém:
200 ml mlieka, 2 žĺtky, 2 lyžice hladkej múky, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 150 g rastlinného tuku Hera
Na ozdobenie:
tekvicový kompót, 300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Práškový cukor a žĺtky vymiešame dopenista. Pridáme preosiatu hrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do cesta. Na plech vystlaný papierom rovnomerne nanesieme cesto. Pečieme pri teplote 180 oC 15 až 20 minút. Mlieko, žĺtky a múku uvaríme, Heru vymiešame s vanilkovým cukrom. Potom všetko vymiešame na hladký krém. Šťavu z tekvicového kompótu scedíme a pokvapkáme ňou upečené cesto. Rovnomerne poukladáme kúsky tekvice a nalejeme plnku. Ozdobíme vyšľahanou smotanou.