Suroviny:
3 rezne z bravčového karé, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 250 g kyslej kapusty, 250 g zemiakov, 6 plátkov prerastenej slaniny, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, lístky tymianu
Postup:
Zemiaky očistíme a spolu s ošúpanou cibuľou pokrájame na kolieska. Kyslú kapustu scedíme a odložíme do hlbšej misky. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme vegetou z obidvoch strán.
Na dno zapekacej misy rozložíme plátky slaniny a kolieska cibule. Pridáme polovicu kapusty, dva bobkové listy, poukladáme polovicu zemiakových plátkov a zľahka osolíme. Na zemiaky položíme plátky mäsa a posypeme ich lístkami tymianu.
Na ochutené rezne dáme zvyšnú kapustu, na ňu rozložíme zvyšné kolieska zemiakov a osolíme. Povrch misy ochutíme vegetou, pokvapkáme olejom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.