Suroviny:
350 g bravčového mäsa, 1 vajce, 1 lyžica posekanej cibule, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 4 červené papriky, 8 plátkov prerasteného bôčika, pol lyžičky mletej červenej papriky
Postup:
Bravčové mäso zomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú cibuľu, petržlenovú vňať a vajce. Dobre premiešame a rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Plátky bôčika rozložíme, na každý dáme polovicu očistenej papriky a na ňu šúľok mäsa. Stočíme, spojíme kovovou ihlicou alebo obviažeme bielou niťou. Povrch trochu osolíme, posypeme červenou paprikou, papriky poukladáme na rozohriaty rošt a pečieme 5 -7 minút z oboch strán.
Hotové poukladáme na teplú misu, odstránime niť alebo ihlicu. Obložíme zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olejom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s hubami.