Cesto:
3 vajcia, 60 g práškového cukru, 50 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, štipka soli, 1 lyžica kakaa
Plnka:
500 g mäkkého tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie, 200 g ricotty, 6 – 8 plátkov želatíny, trochu mlieka, šťava z 1 citróna, 3 lyžice medu, 2 balíčky vanilínového cukru, 500 g čučoriedok, 500 ml čučoriedkovej šťavy, 2 balíčky tortového želé
Na potretie:
1 lyžica čučoriedkového lekváru
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku, kakao, štipku soli a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vložíme do hlbokého vymasteného a múkou vysypaného plechu. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Čučoriedky so šťavou povaríme asi 3 minúty. Potom ich scedíme a po vychladnutí rozdelíme na dve polovice. Vychladnuté cesto natrieme čučoriedkovým lekvárom a poukladáme naň polovicu čučoriedok.
Tvaroh vymiešame s medom a s vanilínovým cukrom. Pridáme ricottu, dotuha vyšľahanú smotanu a citrónovú šťavu. Želatínu napučanú v mlieku rozpustíme a zamiešame do masy. Plnku natrieme na čučoriedky, posypeme zvyšnými čučoriedkami a odložíme na 3 hodiny do chladu.
Z čučoriedkovej šťavy a z tortového želé pripravíme polevu, ktorú opatrne natrieme na povrch stuhnutej plnky. Odložíme do chladu na 2 hodiny. Po stuhnutí pokrájame na rezy.