Cesto:
150 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 120 g mäkkého masla, 2 PL silnej čiernej kávy, 1 balíček vanilínového cukru, 80 g mletých vlašských orechov, 1 žĺtok
Krém:
120 g mäkkého masla, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, ½ KL rumovej arómy, 4 – 5 PL silnej čiernej kávy
Na ozdobenie:
niekoľko čokoládových kávových zrniek
Postup:
Uvaríme silnú čiernu kávu a necháme ju vychladnúť.
V miske zmiešame múku, cukor, vanilínový cukor a orechy. Pridáme maslo, žĺtok a 2 PL vychladenej kávy. Na doske ručne vypracujeme hladké cesto a potom ho necháme ½ hodiny vychladnúť.
Cesto ešte raz krátko rukami premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrojíme hviezdičky, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 190°C asi 9 minút.
Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme krém z masla, cukru, vanilínového cukru, arómy a 4 – 5 PL kávy.
Polovicu vychladnutých hviezdičiek ozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Zvyškom krému potrieme druhú polovicu hviezdičiek. Na naplnenú hviezdičku položíme hviezdičku s ozdobou a mierne pritlačíme. Dozdobíme čokoládovými kávovými zrnami.