Suroviny:
600 g teľacieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 50 g parmezánu, 3 strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate, hrsť lístkov bazalky, kôru z ½ citróna, 3 PL horčice, 4 PL oleja
Postup:
Mäso nakrájame na plátky. Zľahka ich naklepeme cez mikroténovú fóliu, osolíme a okoreníme.
Parmezán nastrúhame a dáme do misky. Cesnak prelisujeme. Lístky petržlenovej vňate a bazalky opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. K parmezánu pridáme cesnak, bylinky, horčicu, nastrúhanú citrónovú kôru a zmes dôkladne premiešame.
Plátky mäsa potrieme bylinkovou zmesou. Mäso zvinieme do roládok, ktoré rozkrájame na tenšie slimáčiky.
Kúsky mäsa ponapichujeme na špajdle. V panvici rozpálime olej a špízy v ňom opražíme zo všetkých strán. Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme čerstvými bylinkami.