Suroviny:
220 g masla, 220 g hladkej múky, 4 vajcia, 220 g kryštálového cukru, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 4 citróny, 350 g práškového cukru
Postup:
Maslo rozpustíme nad horúcou parou spolu s cukrom. Preložíme ho do hlbšej nádoby a dobre vyšľaháme ručným šľahačom. Nastavíme ho na najnižší stupeň a postupne sypeme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pridáme vajcia, kôru z chemicky neošetrených citrónov a vyšľaháme.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 180 °C pečieme vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút.
Na miernom ohni zohrejeme šťavu zo štyroch citrónov vymiešanú s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, odstavíme z ohňa.
Horúci koláč husto popicháme ihlicou. Povrch pomocou lyžice polievame citrónovou polevou tak, že ju opačnou stranou lyžice jemne vtláčame do vnútra. Koláč necháme vychladnúť na plechu a potom nakrájame na úhľadné kocky. Dozdobíme citrónom.