Suroviny:
500 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, korenie na pečené mäso, celá rasca, olej, 2 väčšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 šalotky, 3 bobkové listy, celé zrnká čierneho a nového korenia, mäsový vývar, dusená kapusta, knedle
Postup:
Krkovičku nakrájanú na plátky osolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením na pečené mäso. Mäso prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Do zapekacej misy rozložíme cibuľu pokrájanú na kolieska, opečené mäso a posypeme ho rascou. Pridáme pokrájané šalotky s olúpaným cesnakom, bobkový list, čierne a nové korenie. Podlejeme výpekom, trochou vývaru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia prelievame výpekom. Podávame s dusenou kapustou a s opečenými knedľami.