Cesto:
250 g hladkej múky, 50 g Gustinu, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor, 75 g práškového cukru, 150 g tvarohu, 100 ml mlieka, 100 ml oleja
Plnka:
200 g slivkového lekváru
Na ozdobenie:
práškový cukor, 3 PL mlieka, punčová poleva v prášku
Postup:
Všetky sypké suroviny si pripravíme na pracovnú dosku a nožom premiešame. Pridáme tvaroh, pomaly prilievame mlieko a olej. Vypracujeme cesto, z ktorého na pomúčenej ploche vytvarujeme tehlu. Potom ju rozdelíme na polovice. Každú polovicu vyvaľkáme do tvaru štvorca s hrúbkou 2 mm a rozkrájame na 9 štvorcov.
Do stredu každého štvorca dáme asi ½ PL slivkového lekváru a protiľahlé rohy k sebe dôkladne pritlačíme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 – 170 °C asi 15 minút.
Po vychladnutí rožteky ozdobíme polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Podľa chuti pocukrujeme.