Suroviny:
500 g bravčovej sviečkovice, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžičky cesnakovej pasty, 2 lyžičky cibuľovej pasty, 2 – 3 vajcia, 1 lyžica strúhaného parmezánu, 2 lyžice strúhaného údeného syra, smotana na varenie, mäsový vývar
Postup:
Sviečkovicu pokrájame na plátky a osolíme. Vajcia rozšľaháme, osolíme a okoreníme. Pridáme cesnakovú a cibuľovú pastu, nastrúhané syry a prilejeme smotanu. Vsypeme hladkú múku a vymiešame hustejšie cestíčko. Plátky sviečkovice obalíme v hladkej múke, v cestíčku a prudko opečieme na oleji z oboch strán.
Opečené kúsky mäsa rozložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru zmiešaného s lyžičkou cesnakovej pasty. Vložíme do vyhriatej rúry a pod alobalom zapekáme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi.