Suroviny:
8 rezňov z bravčovej krkovičky, 120 g slaniny, 3 plátky kuracích pŕs, 100 g lístkov čerstvého špenátu, 120 g fety, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, sušené bylinky, sušený cesnak, korenie na pečené mäso, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, opečené zemiaky, mäsový vývar
Postup:
Kuracie prsia pomelieme najemno, osolíme, okoreníme, ochutíme sušeným cesnakom, sušenými bylinkami, mletou rascou, vmiešame vajce a spolu dobre premiešame. Necháme krátko odstáť na chladnom mieste.
Lístky špenátu krátko naparíme. Fetu nahrubo postrúhame, zmiešame s vychladnutými lístkami špenátu, s vajcom a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Rezne natenko vyklepeme, z obidvoch strán osolíme, okoreníme a posypeme korením na pečené mäso. Na alobal ľahko potretý olejom rozložíme tesne vedľa seba ochutené rezne do tvaru obdĺžnika. Potrieme plnkou z mletého mäsa a roztrieme syrovo – špenátovú zmes.
Stočíme do rolády, celú ju obalíme tenkými plátkami slaniny a zviažeme niťou. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 50 – 60 minút. Potom alobal odstránime z rolády a ešte zapečieme.
Olúpané cibule nakrájané na kolieska opečieme v panvici na oleji. Z upečenej rolády odstránime niť a pokrájame na plátky. Podávame s opečenými zemiakmi a cibuľou.