Suroviny:
4 väčšie plátky z morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 4 plátky šunky, 4 plátky syra (ementál, gouda), hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, olej
Zemiakový šalát:
800 g šalátových zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 6 PL olivového oleja, 4 PL vínneho octu, nasekaná pažítka, cukor, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Cesnak nakrájame na tenké plátky a opražíme. Olej s cesnakom prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Potom k nemu pridáme ocot a pažítku. Dresing dochutíme cukrom, soľou a mletým čiernym korením.
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme ich a necháme trochu vychladnúť. Potom ich olúpeme, pokrájame na plátky a premiešame s dresingom. Šalát odložíme do chladničky.
Očistené morčacie plátky dobre naklepeme. Osolíme, okoreníme a na každý z nich položíme plátok šunky a syra. Zvinieme ich a balíčky zopneme špáradlom.
Závitky obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na dobre rozohriatom oleji ich zo všetkých strán opečieme. Podávame so zemiakovým šalátom.