Cesto:
300 g hladkej múky, 1 vajce, 80 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 220 g zmäknutého masla, štipka soli, 1 KL citrónovej arómy
Plnka:
70 g ríbezľovej marmelády
Na ozdobenie:
1 tmavá poleva
Na posypanie:
1 PL práškového cukru
Postup:
Maslo, vajce, cukor, vanilínový cukor a arómu zmiešame a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni na penu. Pridáme múku a šľahačom na strednom stupni krátko premiešame.
Cestom naplníme cukrárske vrecúško a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rožteky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 15 minút.
Vychladnuté rožteky potrieme marmeládou a spojíme. Posypeme cukrom.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli a vytlačíme do misky, v ktorej potom namáčame konce rožtekov. Rožteky potom necháme vyschnúť na papieri na pečenie.