Suroviny:
filety z kapra, 3 strúčiky cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 8 PL oleja, 500 g zemiakov, 3 PL strúhaného tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, tuk na vymastenie remosky
Postup:
Filety očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Do misky pridáme roztlačený cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, olej a dobre premiešame. Očistené surové zemiaky nakrájame na tenké plátky.
Do vymastenej remosky poukladáme polovicu zemiakov, osolíme a pokvapkáme polovicou cesnakovo-olejovej zmesi.
Filety osolíme, okoreníme a rozložíme na vrstvu zemiakov. Prikryjeme druhou polovicou zemiakov a pokvapkáme zvyškom cesnakovo-olejovej zmesi. Posypeme strúhaným syrom a pečieme v remoske asi 25 minút.