Cesto:
130 g hladkej múky, 40 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého masla, štipka soli, 1 KL citrónovej arómy
Plnka:
150 ml mlieka, 1 balíček parížskej šľahačky v prášku
Na ozdobenie:
guľôčky – viac druhov
Postup:
Na doske zmiešame múku, cukor, vanilínový cukor, maslo, soľ, arómu a ručne vypracujemedohladka. Ak sa cesto lepí, poprášime ho múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.
Upečené koláčiky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
Náplň si pripravíme zo šľahačky a mlieka – vyšľaháme podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Dozdobíme guľôčkami.