Cesto:
250 g masla, 250 g hladkej múky, 1 vajce, 30 g práškového cukru
Plnka:
100 g pomletých orechov, 2 vanilínové cukry, 700 g rebarbory, 150 g kryštálového cukru
Na potretie:
1 žĺtok, 30 g drvených orechov
Postup:
Maslo spracujeme s múkou, práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orechmi zmiešanými s vanilínovým cukrom a pridáme vopred nakrájanú rebarboru posypanú kryštálovým cukrom. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta, jeho povrch potrieme žĺtkom. Posypeme nahrubo posekanými orechmi, popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre.