Suroviny:
800 g filiet z lososa, soľ, mleté biele korenie, šťava z ½ citróna, 20 g rukoly, 2 lyžičky kapár, štipka citrónovej kôry, 120 g masla
Postup:
Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme ich v chlade odležať asi 30 minút.
Medzitým lístky rukoly a kapary nasekáme nadrobno a vsypeme do misky. Pridáme citrónovú kôru a zmäknuté maslo. Všetko zľahka osolíme, okoreníme bielym korením a dobre premiešame. Z ochuteného masla vytvoríme valček asi 3 cm široký, zabalíme ho do potravinovej fólie a na 30 minút uložíme do mrazničky stuhnúť.
Kusy lososa dáme do grilovacích klieští potretých olejom. Na stredne rozohriatom grile ich pečieme striedavo z oboch strán, spolu asi 15 minút. Lososa podávame s ochuteným maslom, ryžou a zeleninou.