Cesto:
200 g polohrubej múky, 75 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vajce
Plnka:
300 g mliečnej čokolády, 200 g jemného tvarohu, 2 vajcia, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, pol vrecka čokoládového pudingu, 400 g hrušiek, 300 ml bieleho vína, 2 klinčeky, trochu škorice, 2 lyžice krupicového cukru
Postup:
Z múky, masla, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút odstáť na chladnom mieste. Olúpané hrušky rozpolíme, jadierka vyberieme, zalejeme bielym vínom, pridáme krupicový cukor, škoricu, klinček a na miernom ohni povaríme do polomäkka. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastenú, múkou vysypanú tortovú formu. Vložíme do vyhriatej rúry a dáme na 5 minút predpiecť.
Plnku pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu. Po vychladnutí ju zmiešame s tvarohom, pridáme rozšľahané vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor, čokoládový prášok a spolu premiešame.
Cesto vyberieme, poukladáme naň hrušky, zalejeme plnkou, vložíme späť do rúry a upečieme. Vychladnutú tortu polejeme čokoládovou polevou.