Cesto:
450 g hladkej múky, 20 g droždia, soľ, 50 g práškového cukru, 120 ml mlieka, 1 vajce, 2 žĺtky, 50 g Hery
Plnka:
500 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 2 vanilínové cukry, 100 g práškového cukru, 300 g zaváraných marhúľ
Postup:
Múku preosejeme do hlbšej misky a urobíme v nej jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme k nemu 1 ČL cukru a zalejeme polovicou vlažného mlieka. Kvások necháme vykysnúť.
Do misky potom dáme zvyšný cukor, štipku soli, zvyšok vlažného mlieka, vajce, žĺtky a rozpustenú Heru. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru okrúhleho plátu a vložíme ho do vymastenej tortovej formy.
Tvaroh zmiešame s vajíčkami, cukrom a vanilínovým cukrom. Plnku natrieme na cesto a na ňu rozložíme polovičky marhúľ. Koláč necháme na teplom mieste ešte asi 20 minút kysnúť. Potom ho pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút.