Suroviny:
100 g hladkej múky, 3 PL masla, 400 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška, 250 g goudy, olej, čerstvá zelenina
Na obalenie:
hladká múka, 2 vajcia, strúhanka
Postup:
V panvici rozpustíme maslo a múku v ňom osmažíme dozlatista. Za stáleho miešania zápražku rozriedime mliekom, ochutíme soľou, koreníme a muškátovým orieškom. Varíme ju na miernom ohni, kým nevznikne hustá kaša.
Nahrubo nastrúhanú goudu pridáme do panvice a za stáleho miešania ju rozpustíme. Syrovú zmes necháme vychladnúť. Z vychladnutej zmesi vytvoríme valčeky veľkosti asi 1,5 x 4 cm. Obalíme ich v múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke.
Valčeky osmažíme v rozpálenom oleji zo všetkých strán a potom z nich odsajeme papierovým obrúskom nadbytočný tuk. Podávame s čerstvou zeleninou.