Suroviny:
500 g hovädzieho mäsa, 180 g kuracích pŕs, 1 lyžica preosiatej strúhanky, 1 žĺtok, 50 g červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, nasekaná petržlenová vňať, pažítka, 120 g tenkých plátkov slaniny, olej biele víno, dijonská horčica, kurací vývar
Postup:
Hovädzie mäso naklepeme na plát cez mikroténovú fóliu, osolíme ho, okoreníme, potrieme horčicou a necháme 10 minút odstáť. Kuracie prsia pomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, pažítku, nadrobno pokrájanú červenú papriku a preosiatu strúhanku. Ochutíme soľou a korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Odležanú plnku rovnomerne roztrieme na plát mäsa. Zvinieme a celú rolku obalíme do tenkých plátkov slaniny. Prudko opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vínom a vývarom. Prikryté necháme asi 20 minút dusiť. Potom preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a zapečieme vo vyhriatej rúre.