Cesto:
1 balenie venčekov, 250 ml vody, 125 g margarínu, 3 vajcia
Krém:
650 ml mlieka, 150 g zmäknutého masla, 60 g práškového cukru, zmes na prípravu krému (je súčasťou balenia venčekov)
Na ozdobenie:
2 balíčky svetlej polevy, 100 g strúhaného kokosu, 1 balenie marcipánu, 1 PL preosiateho kakaa, 1 balenie tubičiek na zdobenie, 100 g mandľových lupienkov
Postup:
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Pomocou dvoch KL nanesieme na vymastené plechy 30 kôpok s veľkosťou vlašského orecha. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Zo zmesi na prípravu krému, mlieka, masla a cukru pripravíme krém podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom. Pomocou trubičky do každej guľôčky vytvoríme otvor a naplníme krémom.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Pomocou štetca potrieme guľôčky svetlou polevou, obalíme v kokose a necháme zatuhnúť na papieri na pečenie. Marcipán zmiešame s kakaom a vytvarujeme 30 hlavičiek, ktoré pripevníme pomocou polevy na telo. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, papuľku a ušká z mandlí.